Sonsbeek 20->24 tentoonstelling uitgesteld

Sonsbeek20->24 hoopt op de zomer

April is door corona van de baan, de blik is nu gericht op juni of juli. Tot de expositie begint, zijn er wel aan Sonsbeek20->24 gelieerde activiteiten. De website geeft informatie, er is een app op komst met een route langs de ‘oude’ kunstwerken in en rond Arnhem. Op het nieuwe kantooradres aan de Utrechtsestraat 49 wordt een tentoonstelling ingericht.
De huidige manier van werken heeft als doel niet langer gaten te laten vallen tussen de opeenvolgende Sonsbeek-manifestaties. Tot nu bestond er geen verbinding tussen de tentoonstellingen in Sonsbeek en moest de organisatie steeds opnieuw worden opgebouwd. Deze twaalfde keer wordt dat stramien samen met partners als ArtEZ, Rozet en De Appel doorbroken met doorlopende initiatieven tot 2024.
Door een combinatie met het mode-evenement State of Fashion en de manifestaties elkaar om de twee jaar te laten afwisselen, is het perspectief ontstaan om een blijvende organisatie neer te kunnen zetten.

Zoals bekend krijgt Sonsbeek 20->24, Force Times Distance – On labour and its sonic ecologies een route langs een traject tussen Arnhem en museum Kröller-Müller in Otterlo. Sinds enige tijd bestaat er online een aanbod van geschreven artikelen, voordrachten, radio, playlists en geluidskunstwerken. Ook wordt voortdurend gewerkt aan uitbreiding van het archief met materiaal dat de gehele periode ‘Sonsbeek’ sinds 1949 beslaat. Het publiek kan daaraan bijdragen met foto’s, filmpjes en herinneringen.
Er is bijna een app klaar die wandelaars en fietsers in deze bijzondere coronaperiode langs locaties voert met 43 beelden uit voorgaande edities. De 35 nieuwe werken van dit jaar komen er later bij.
Deze app beschikt over augmented reality : je telefoon meldt wanneer je in de buurt komt van een kunstwerk en op locatie geeft hij in woord, beeld en geluid informatie.

In het nieuwe onderkomen van de organisatie aan de Utrechtsestraat 49 komt een expositie van ansichtkaarten uit de periode 1949-1966. Het betreft een verzameling van Frans Brink die ongeveer 200 kaarten bezit uit die periode. Hij werkt samen met zijn broer Theo. Een selectie is binnenkort te zien en op afspraak te bezichtigen. Zie daarvoor en voor andere berichten de website van Sonsbeek20->24.