Stichting Sonsbeek op zoek naar 70 jaar documenten en verhalen

Sonsbeek staat als een van de eerste internationale kunstmanifestaties nationaal en internationaal bekend als een baanbrekende tentoonstelling voor beeldende kunst in de openbare ruimte. De eerste vier edities (1949, 1952, 1955, 1958) vonden met regelmaat plaats, maar vervolgens werd Sonsbeek met verschillende tussenpozen georganiseerd (1966, 1971, 1986, 1993, 2001, 2008, 2016). Mede door deze onregelmatigheid en een steeds veranderende organiserende partij beschikt Sonsbeek niet over een eigen archief.

In de aanloop naar Sonsbeek 2024 start Stichting Sonsbeek met de aanleg van een Sonsbeekarchief met een oproep aan het publiek daar bijdragen aan te leveren: Help mee met het Sonsbeek archief. Het gaat dan om foto’s, bewegend beeld, geschreven stukken, objecten en andere memorabilia, maar ook om persoonlijke verhalen en herinneringen. Hierdoor zal het toekomstig archief een veelheid aan stemmen en perspectieven op Sonsbeek-tentoonstellingen en de tentoongestelde kunstwerken bevatten. Het zorgt ervoor dat wij samen meer te weten komen over en anderen in de toekomst beter onderzoek kunnen doen naar Sonsbeek en zijn bijzondere geschiedenis.

Op zaterdag 14 december van 12:00 – 17:00 uur ben je van harte welkom om samen met Stichting Sonsbeek het startsein te geven voor dit archief in Cultuurcentrum Rozet in Arnhem.

Ben je verhinderd? Op 18 januari is de organisatie van het Sonsbeekarchief te vinden in bibliotheek Kronenburg in Arnhem-Zuid.

Natuurlijk is er een mogelijkheid om materiaal digitaal in te leveren. Ook dat kan vanaf 14 december.

Meer weten? www.sonsbeek.org