Vrienden van Sonsbeek

De Vrienden van Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem geven een stem aan het park namens de inwoners van Arnhem. We volgen het beleid van de gemeente op de voet en denken mee over beleid en beheer. We zijn aanspreekpunt voor de gebruikers van het park en misschien wel het belangrijkste: we willen iedereen die het wil zien en horen enthousiast maken voor de parken!

Word lid!

Een persoonlijk lidmaatschap is 15 euro per jaar! Voor stichtingen en verenigingen is het 35 euro en bedrijven vragen we 50 euro of meer naar draagkracht. Geef de Vrienden van Sonsbeek een stem en word ook lid! Of download het formulier ‘aftrekbare gift’ en word donateur.
Lid worden Anbi Verklaring Aftrekbare gift

Activiteiten

Naast het tijdschrift organiseren we om de twee jaar een mini-symposium over een actueel onderwerp.

Voor altijd… grenzeloos genieten in park Sonsbeek! Zo luidt de titel van de conferentie die de Vrienden van Sonsbeek eind 2018 hebben georganiseerd: onze tweejaarlijkse conferentie ging deze keer over een duurzame toekomst van Park Sonsbeek. Een duurzaam park als ontmoetingsruimte en als groene long. De stad en ook het park hebben te maken met een toename aan evenementen in een veranderend klimaat.

In 2016 ging het over verjonging van het park. Zowel verjonging van het bomenbestand als het aantrekken van een jong publiek. Voor mensen die veel betekenen voor het park plaatsen we in samenwerking met de parkwachter een bank met naam van de betrokkene en in het verleden zijn op ons initiatief de ijskelder en het rad van de Begijnenmolen gerestaureerd. Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom!

Tijdschrift

De vereniging telt ruim 500 leden. Allemaal mensen die graag op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Leden ontvangen vier keer per jaar een tijdschrift met de laatste nieuwtjes, interessante verhalen over historie en toekomst maar vooral leuke interviews met mensen die veel betekenen voor het park.
Kijk in ons bulletin